Vereniging Ondernemend Assen stelt Bob Bergsma aan als directeur

Per 1 september 2023 gaat Bob Bergsma aan de slag als directeur Ondernemend Assen. Dat maakte voorzitter Kor IJszenga vandaag bekend.

Bob Bergsma (1964), opgeleid als advocaat, heeft een lange carrière achter de rug waarin hij vanuit verschillende rollen ervaring opdeed bij een breed scala aan bedrijven en organisaties. Dat bracht hem in de bestuurskamers van zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Tegenwoordig is Bob ondernemer en eigenaar van Bob Mediation, Consult en Toezicht.

Bob Bergsma: “Een prettig ondernemersklimaat is één van de kurken waarop Assen drijft en dat is mede te danken aan Ondernemend Assen. De succesvolle lobby voor het behoud van de JWF Kazerne heeft laten zien dat inbreng van Ondernemend Assen van onmisbare meerwaarde is geweest in het belang van behoud van werkgelegenheid en kansen voor bedrijven. Van een dergelijke club wil ik graag directeur zijn met het doel Assen nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers. En dat doe ik graag met vele anderen in deze mooie stad! Ik zie uit naar een prettige samenwerking.”

Voorzitter Ondernemend Assen, Kor IJszenga, is blij: “met de benoeming van Bob Bergsma halen we iemand binnen die zowel ondernemerschap als bestuurlijke ervaring meebrengt. Hij kent de dynamiek van een vereniging en weet hoe de hazen in Assen en de regio lopen. Zijn netwerk lokaal, regionaal en landelijk is divers en voor onze vereniging zeer relevant. We hebben als bestuur het vertrouwen dat Bob ons, samen met de collega’s van het programmabureau, goed kan helpen in onze ambitie om als vereniging verder te professionaliseren en om onze impact te vergroten.”

Ondernemend Assen is een belangenvereniging voor het bedrijfsleven in Assen. De ruim 425 leden zijn gevestigd op de verschillende bedrijventerreinen en in andere delen van de stad. Daarnaast is Ondernemend Assen penvoerder voor de Branches Onderwijs, Zorg en Overheid/Defensie. Samen met de Kring- en Branchebesturen worden projecten uitgevoerd en is er aandacht voor het sociale aspect binnen de vereniging. Dat alles draagt bij aan het verbeteren van het ondernemersklimaat in Assen.

Dit persbericht is vrij voor publicatie. Meer informatie is te verkrijgen bij:

Kor IJszenga, voorzitter Ondernemend Assen: [m] 06-10091976

Bob Bergsma: [m] 06-53305177

Ondernemend Assen, Industrieweg 1 (TechHub), 9402 NP Assen