Samen leren

Samen leren

Bij Ondernemend Assen zijn rond de 450 Asser ondernemers uit allerlei sectoren aangesloten. Samen beschikken zij over enorm veel kennis. Wij zorgen voor mogelijkheden om die kennis te delen, te verspreiden en om samen projecten aan te pakken. Ook organiseren we regelmatig activiteiten, themabijeenkomsten of bedrijfsbezoeken.

Stichting Techniek Academie Assen


Stichting Techniek Academie Assen (STAA) is het door Ondernemend Assen opgerichte leerwerkloket. Het doel van STAA is goed opgeleide medewerkers te werven en te behouden voor de (techniek)bedrijven in Assen. De STAA is vooral voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een toekomstige carrière. Veel banen die over vijf jaar beschikbaar zijn, bestaan nog niet. Wij leggen contact met bedrijven die nu al werken aan de toekomst.

Daarnaast is de stichting een platform om kennis te delen en – waar gewenst – samen te werken. Voor scholen is STAA een gesprekspartner, aanbieder van hybride docenten en ondersteuner bij het werven van leerlingen. Binnen het Onderwijsplatform voert STAA gesprekken over deze onderwerpen.

Lees meer