Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum B.V.

Bij Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum ontwikkelen wij informatie voor Onderwijs, Jeugdzorg, Zorg & Welzijn, Management & Communicatie en Cultuur & Historie. Digitale producten, boeken of tijdschriften; samen met onze waardevolle auteurs, partners en leveranciers zorgen wij ervoor dat de content in de best passende vorm wordt uitgegeven.

Onze uitgeefteams staan middenin de markt en kunnen je op alle gebieden in het uitgeeftraject adviseren. We hebben plezier in ons werk en daar willen we onze klanten en leveranciers in meenemen. Dat biedt een belangrijke basis voor mooie producten en succesvolle samenwerkingen.

Geworteld in Drenthe, gevestigd in Assen

Onze historie gaat terug tot 1800. Claas van Gorcum begon toen in Sneek als drukker en boekverkoper. In 1816 vertrok hij naar Assen om daar op verzoek van Gouverneur Hofstede Provinciaal Drukker te worden. Hij behield het recht van eigen producties en uitgaven. Ruim 200 jaar later is Assen nog steeds onze thuisbasis en zijn we diepgeworteld in Drenthe. In 2000 werd ons bij het 200-jarig jubileum het predicaat ‘Koninklijk’ verleend. Iets waarop we tot op de dag van vandaag erg trots zijn! In 2014 namen we afscheid van onze eigen drukkerij en is Koninklijke Van Gorcum alleen nog een uitgeverij. Vanuit een mooi historisch pand aan de Oostersingel maken we met veel plezier de beste producten voor onze klanten.