Drenthen Hout- en Constructiebedrijf

Drenthen is gebouwd op één pijler: een houten pijler welteverstaan, want hout is waar het bij ons om draait. Al sinds 1930 zit Drenthen ‘in het hout’. Dit begon allemaal met het beheer en de kap van bospercelen, maar door de jaren heen zijn we ons meer en meer gaan richten op houtconstructie. En daar zijn we tot de dag van vandaag nog steeds mee bezig.

Een kwart eeuw geleden begonnen wij met het maken van houten speelhuisjes en speeltoestellen. We bleken we over een vooruitziende blik te beschikken. Toen in 1997 namelijk de ‘Wet attractie en speeltoestellen’ van kracht ging, voldeden onze producten al aan de nieuwe eisen. Wij konden direct veilige en duurzame speeltoestellen leveren… en dat zijn we blijven doen. Ook wij blijven ons namelijk, net als kinderen, continue ontwikkelen. Van houten speeltoestellen, klimtoestellen, tuinhout en dierenverblijven tot veiligheidsondergronden en bruggen.
De speelhuisjes van toen zijn vervangen door complete houten speeldorpen, speelboten en sporttoestellen met meerdere mogelijkheden. Drenthen ontwerpt en fabriceert houten speeltoestellen voor scholen, speeltuinverenigingen, overheden, campings en particuliere klanten. Alle producten worden in onze eigen werkplaats in Assen gefabriceerd en op locatie opgebouwd. Houtconstructie is een vak apart, en daarom kunt u ook altijd bij onze eigen vakmanschap terecht voor vragen en advies op maat. Zij pakken maar al te graag de meetlat, spijkers en hamer er bij en gaan voor u het perfecte speeltoestel timmeren.
Ons doel? Kinderen laten spelen, leren en ontdekken. Met onze speeltoestellen laten we het kind op avontuur gaan, we laten het kind fantaseren en nadenken over allerlei kleine dingen die ze spelenderwijs tegenkomen. Want daar leren ze het meeste van. Speeltoestellen van Drenthen helpen op een veilige en verantwoorde manier bij aan de ontwikkeling van kinderen.