11April 2024
Bedrijventerrein Messchenveld, Assen

Energiefestival Assen

= Inschrijven is helaas niet meer mogelijk =

Een festival waar je energie op doet over Mobiliteit, Gebouwde omgeving en Productieprocessen. Proef, voel, ervaar en kom in contact met andere ondernemers uit Assen of Drenthe. Samen met tal van betrokken partners organiseren wij een Energiefestival. Waaronder Gemeente Assen, Ik ben Drents Ondernemer, Energie Fonds Drenthe, Rabobank, TechHub Assen, Drenthe College, Vaart in Assen, Assen voor Assen. Maar ook in samenwerking met een aantal prachtige ondernemingen en ondernemers.

Programma

16:00 uur Festivalterrein geopend
16:30 – 17:00 Opening festival dagvoorzitter Rixt van Dongera
Gastspreker: Actium, Rob Hoogeveen
Gastspreker: Interzorg, Elly van der Woude
Gastpreker: Resato Hydrogen Technology BV, Rob Castien

17:15 – 20:00 Mobiliteitsplein, Netwerkplein en openstelling Cedel, Willem Been
17:15 – 17:45 Sessie Mobiliteit – Elektrificatie voertuigen en waterstof
18:15 – 18:45 Productieprocessen – ENTRANCE
19:15 – 19:45 Gebouwde omgeving – Tafelgesprek met ondernemers

Opening dagvoorzitter Rixt van Dongera
> Rob Hoogeveen van Actium vertelt over hun visie van duurzaamheid en hoe zij hun lange termijndoelstelling realiseren.
> Elly van der Woude van Interzorg vertelt over hun de verschillende vormen van verduurzamen waar zij aan werken. Zo doen ze mee met een grootschalig onderzoek naar medicijnresten in oppervlaktewater, en brengen ze hun duurzame visie op eten en drinken nog verder. In de dagelijkse praktijk kopen ze efficiënt in en kijken ze naar hergebruik van organisch afval. Ook blijven ze werken aan de CO2-reductie. Met het energieneutraal maken van alle gebouwen van Interzorg, en door te werken aan een nieuw plan voor werkgebonden mobiliteit. De voortgang houden ze bij in de Milieubarometer. 
> Rob Castien van Resato Hydrogen Technology BV vertelt over waterstof: de schone brandstof van de toekomst.

Mobiliteitsplein
Met Virena met de KIA EV9; Dusseldorp BMW met de BMW i5 Sedan; Toyota – ADG Assen met de Mirai, waterstofauto en een elektrische Toyota; Sluyter Logistics Assen, elektrische vrachtwagen; een waterstof vrachtauto; elektrische veegmachine gemeente Assen; Drenthe College I TT Instituut: elektrische karts die rijdt op waterstof, een waterstoffiets van Noorderpoort Fietstechniek, Omni Drones met een waterstofdrone en meer.

Netwerkplein
Met Ik ben Drents Ondernemer; Energiefonds Drenthe; Techhub/ ENTRANCE; Rabobank; Comforest; Ondernemend Assen; Gemeente Assen; DBO Energie; Zonneweide A28 Assen-West; AT-North; Asser Energie; Klok Onderhoud, Drenthe Reist Duurzaam en meer.
Inclusief foodtrucks.

Cedel
Gedurende het festival kun je een kijkje nemen bij Cedel (Portugallaan 5). Willem Been en collega’s vertellen je graag over de verduurzaming van hun pand.

Sessie Mobiliteit
Met Carl Holthausen van Holthausen Clean Technology over de ontwikkelingen rondom een waterstof tankstation en waterstofvoertuigen. En hun missie om waterstof als energiemolecuul in 2024 en de volgende jaren toepasbaar en inzetbaar te maken. En met Martin Courtz, programmamanager Hubs Groningen | Drenthe. Mobiliteit gaat om bereikbaarheid van mensen en voorzieningen. Mensen moeten mee kunnen doen in de samenleving. Want je wilt mensen ontmoeten, je gaat naar je werk of sporten, etc. Allemaal redenen waarom we ons veel verplaatsen, maar kan dat net anders? In deze sessie neemt Martin je mee in een andere kijk op mobiliteit.

Productieprocessen
Welke technieken zijn er? Wat zijn bewezen technieken? Wat is elektrificatie en wat kun je ermee? Met Frank Pierie van ENTRANCE. Bij ENTRANCE worden energieprofessionals opgeleid én goede ideeën ontwikkeld tot oplossingen. Hoe ze dat doen? Door hun kennis en expertise te bundelen met bedrijven, onderzoekers, studenten, kennisinstellingen, overheden en jou!  

Gebouwde omgeving
Tafelgesprek waarin je tools krijgt aangereikt over verduurzamen van je pand. Met Arjen Rotensen, MKB Adviseur Rabobank, Jeroen Sprangers van Rein Advocaten en Adviseurs, Harald Zegeren van Ik ben Drents Ondernemer en Michiel Wiersinga van Clok, Landelijke kennisnetwerkbeweging voor samenwerken aan een sterke en duurzame economie.

Locatie

Bedrijventerrein Messchenveld, Assen
Portugallaan 6 en 10.

Wanneer

11 April 2024
16.00-20.00 uur